وبلاگ

جوابیه نهاد FASTag به چند ویدیو برای ساعت هوشمند

جوابیه نهاد FASTag به چند ویدیو

جوابیه نهاد FASTag به چند ویدیو درباره ساعت هوشمند، که در چند روز اخیر در مورد کلاهبرداری سیستم FASTag منتشر شد، از اخبار جدید فناوری است.

شرکت ملی پرداخت هند و Paytm اعلام کرده‌اند که هیچ راهی برای اسکن کردن FASTag و استخراج پول از آن از طریق ساعت هوشمند وجود ندارد.

جوابیه نهاد FASTag به چند ویدیو

شرکت ملی پرداخت هند و Paytm در پاسخ به ویدئویی که به طور گسترده در رسانه‌های اجتماعی منتشر شد و در بسیاری از محافل هشدارهایی داد، گفتند که به هیچ وجه نمی‌توان از ساعت هوشمند برای اسکن یک بارکد FASTag و برداشت پول از آن استفاده کرد.

سازمان NPCI گفت که ادعاهای موجود در یکی از این ویدئوها که کودکی را در حال تمیز کردن شیشه جلو، اسکن FASTag با استفاده از ساعت هوشمند و سپس فرار پس از آگاهی صاحب خودرو نشان می‌دهد، بی اساس و نادرست است.

این ویدئو به شکلی وسیع در پلتفرم‌های مختلف رسانه‌های اجتماعی اشتراک گذاری می‌شود. هم‌چنین این ویدیو هزاران بازدید، اشتراک گذاری و نظرات را در چندین کانال یوتیوب، فیس بوک و توییتر جمع آوری نموده است.

یک شهروند هندی با اشاره این موضوع می‌گوید: “این کار کلاهبرداری جدیدی است که اکنون کلید می‌خورد. به بچه‌هایی که در سر چهارراه‌ها گدایی می‌کنند، ساعت‌های هوشمند با اسکنر داخلی داده می‌شود. در حالی که ماشین را تمیز می‌کنند، با ساعت هوشمند خود بارکد FASTag ماشین را اسکن می‌کنند. پس از آن، پول از حساب Paytm صاحب اتومبیل کسر می‌شود. همان اتفاقی که قبلا برای من افتاده بود.” این کلیپ 3.42 دقیقه‌ای البته به هیچ منبعی استناد نمی‌کند.

تصویری از ویدیوی فیک اسکن و برداشت پول از بارکد FASTag توسط یک کودک

تصویری از ویدیوی فیک اسکن و برداشت پول از بارکد FASTag توسط یک کودک

سیستم FASTag چیست؟

سرشناسه FASTag، دلالت بر یک فناوری شناسایی فرکانس رادیویی (RFID) دارد، که در واقع یک سیستم الکترونیکی پرداخت عوارض است که از فوریه سال گذشته برای تمام خودروهای چهار چرخ تجاری و شخصی برای پرداخت در محل عوارض در کشور اجباری است.

این سیستم از بارکدهای RFID نصب‌شده روی بدنه خودروها جهت دریافت عوارض آزادراهی به صورت مکانیزه استفاده می‌کند.

بارکد FASTag که روی خودرو نصب می‌شود.

بارکد FASTag که روی خودرو نصب می‌شود.

همان‌طور که اشاره شد، هفته پیش ویدیوهایی درباره کلاهبرداری از طریق سیستم FASTag در اکانت‌های شهروندان هندی در شبکه‌های اجتماعی به‌اشتراک‌گذاری شد. در یکی از آن‌ها، کودکی را می‌بینیم که با استفاده از ساعت هوشمند، بارکد اتومبیلی را اسکن کرده و پول برداشت می‌کند.

ویدیوها و اخباری از این دست به سرعت توسط نهادهای ذی‌ربط کشور هندوستان تکذیب شد.

در حالی که نهاد Paytm در تکذیبیه خود فقط درباره ویدیوی کودک بحث کرد، NPCI درباره این موضوع در ابعاد بزرگ‌تری بحث کرد، چرا که “شعبده‌بازان سینگ” در مصاحبه با خالق محتوا Vinamre Kasanaa در کانال یوتیوب Dostcast ادعای مشابهی نیز در مورد “کلاهبرداری FASTag” مطرح کزده‌اند.

نهاد NPCI، کلیه ویدیوهایی که ادعاهای به زعم خودش “نادرست” در این حیطه دارند، را فاقد وجاهت دانست.

این نهادها اذعان می‌کنند، ویدئوهایی که اطلاعاتی مورد Paytm FASTag منتشر می‌کنند که ساعت هوشمند را در حال اسکن FASTag نشان می‌دهد، صحیح نیست. زیرا مطابق با دستورالعمل‌های NETC، پرداخت‌های FASTag فقط می‌تواند توسط بازرگانان مجاز صورت بپذیرد. این کار پس از چندین مرحله آزمایش و راستی‌آزمایی صورت می‌گیرد. این نهادهای ذی‌ربط تأکید کردند که Paytm FASTag کاملا ایمن است.

مؤسسه NPCI، هر نوع ویدئوهای “FASTag Scam” که در آن افرادی در حال برداشت غیرقانونی پول با قرائت و اسکن بارکدها هستند، “بی اساس” و “نادرست” دانست. هم‌چنین یک پیام طولانی در توییتر منتشر کرد و نظرات خود را توضیح داد.

ساز و کار نهاد FASTag

سیستم پرداخت عوارض FASTag در هندوستان

سیستم پرداخت عوارض FASTag در هندوستان

این نهاد گفت که اکوسیستم FASTag جمع‌آوری عوارض الکترونیکی ملی (NETC) بر اساس مدل چهار جانبه، NPCI، Acquirer Bank، Issuer Bank و Toll Plazas ساخته شده است. او گفت: «لایه‌های متعددی از پروتکل‌های امنیتی برای اطمینان از پردازش امن تراکنش‌های سرتاسری در این سیستم قرار گرفته‌اند.

این نهادهای ذی‌ربط فناوری در هندوستان اطرنشان ساختند که سیستم NETC FASTag فقط برای تراکنش‌های شخص حقیقی به تاجر (P2M) کار می‌کند. هیچ تراکنش شخص حقیقی به شخص حقیقی (P2P) توسط شبکه NETC FASTag تسهیل نمی‌شود. این بدان معنی است که یک فرد نمی‌تواند در اکوسیستم NETC FASTag از تراکنش‌های جعلی پول دریافت کند. بنابراین، ادعای ویدیویی مبنی بر اینکه ساعت‌های هوشمند با اسکنرهای داخلی پول را از FASTags خارج می کنند، “کذب محض” است.

منبع: news9live

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *